kanapka BLT
Kanapka BLT (Bacon, Lettuce, Tomato) czyli jedna z najlepszych kanapkowych klasyków. Niby banał, ale zrozumiecie, dlaczego jest taka dobra, gdy spróbujecie ją przyrządzić. Jeszcze ciepły bekon, lekko przypieczony chleb, majonez, pomidor, sałata i ser to połączenie mistrzowskie. Jeśli na co dzień jecie kanapki, musicie spróbować zjeść tę super kanapkę. Polecam. :)
Potrzebujemy:
na 4 kanapki
8 kromek świeżego chleba
4 cienkie plastry boczku
1 duży pomidor
4 liście sałaty
4 plastry żółtego sera
majonez
1.Na papier do pieczenia wykładamy plastry boczku i podpiekamy w piekarniku (np. na opcji grill) do mocnego zarumienienia. Wyciągamy, osuszamy na papierowym ręczniku.
2. Chleb wrzucamy na 2 minuty do tostera
3. Każdą kromkę smarujemy po jednej stronie majonezem
4. Następnie wykładamy: sałatę, pomidor, ser żółty, plasty boczku złożone na pół
5. Zamykamy kanapkę
Jemy od razu.
Kategorycznie najpyszniejsza kanapka świata, u Ciebie, to nawet kanapa :) nie wiem czy zdołałabym sobie z tak wielką poradzić :)
OdpowiedzUsuńAle to tylko dwie położone na sobie! :)))
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńKOCHAM BEKON. Muszę ją zrobic :)
OdpowiedzUsuńNo to w takim razie koniecznie :)
Usuńwygląda bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuń