Pancakes i truskawki
Dlaczego ten czas tak szybko leci? Wydaje mi się, że długi weekend majowy był przed chwilą, przed chwilą leżałam sobie na plaży, a popołudniami wcinałam gofry. A mamy już koniec czerwca, nie mam pojęcia kiedy to minęło i w sumie... ile rzeczy zdążyło się zmienić od tego czasu.
Niektóre rzeczy jednak są niezmienne. Na przykład to, że im jestem starsza tym bardziej lubię powroty do domu. I zauważyłam, że gdy coś mi się nie udaje i bardzo chcę przed czymś uciec to odruchowo myślę właśnie o tym, żeby wsiąść w pociąg i być w Domu. Fajnie jest mieć rodziców, szczególnie takich jakich mam ja. Z okazji niedzielnego Dnia Ojca chciałabym bardzo uściskać Mojego Tatę, który jest najlepszym krytykiem tego, co ugotuję :) No i przy okazji oczywiście Mamę - nie raz, nie dwa uratowała moje dziwne kulinarne pomysły. Ostatnio też podczas mojej nieobecności zrobiła ciasto i obfotografowała je z każdej strony "żebym miała na bloga". To było na maksa urocze. :-)
Niektóre rzeczy jednak są niezmienne. Na przykład to, że im jestem starsza tym bardziej lubię powroty do domu. I zauważyłam, że gdy coś mi się nie udaje i bardzo chcę przed czymś uciec to odruchowo myślę właśnie o tym, żeby wsiąść w pociąg i być w Domu. Fajnie jest mieć rodziców, szczególnie takich jakich mam ja. Z okazji niedzielnego Dnia Ojca chciałabym bardzo uściskać Mojego Tatę, który jest najlepszym krytykiem tego, co ugotuję :) No i przy okazji oczywiście Mamę - nie raz, nie dwa uratowała moje dziwne kulinarne pomysły. Ostatnio też podczas mojej nieobecności zrobiła ciasto i obfotografowała je z każdej strony "żebym miała na bloga". To było na maksa urocze. :-)
Dzisiaj mam dla was propozycję zawsze pysznych pancakes - szybko się je robi, ładnie wyglądają. Są fajne na śniadanie i dobre na letni obiad. Do ich zrobienia użyłam serka homogenizowanego i maślanki, trochę inaczej niż przy zwykłych naleśnikach. Pancakes świetnie się komponują z owocami - póki mamy truskawki, bierzmy je wszystkie! :)
Potrzebujemy:
2 jajka
pół szklanki maślanki
1 serek homogenizowany naturalny
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki cukru
200g mąki
cukier puder
truskawki
1.W głębokim naczyniu miksujemy jajka, maślankę, serek, proszek do pieczenia i cukier.
2. Gdy będą już połączone dodajemy mąkę. Miksujemy dalej.
3. Smażymy na rozgrzanej patelni, na kropli oliwy.
4. Podajemy oprószone cukrem pudrem, z owocami.
Placuszki idelane :)
OdpowiedzUsuńPIĘKNE ZDJĘCIA.
OdpowiedzUsuńŚlicznie wyglądają i do tego bardzo apetyczne zdjęcia :-)
OdpowiedzUsuńSerdeczne pozdrowienia,
E.
Z truskawkami najlepsze :)
OdpowiedzUsuńNiezwykle apetycznie się prezentują :)
OdpowiedzUsuńPyszne placuszki i truskawki - ideał :)
OdpowiedzUsuńnie mogę się doczekać już tej aplikacji Twojego bloga na telefon. już nieraz by się przydała! ;)
OdpowiedzUsuńMniam! Piękna górka cudnych pankejków! ; )
OdpowiedzUsuńPychotka!
Pozdrawiam