Drinks in the jars - drinki w słoikach
Jakiś czas temu zostałam zaproszona na otwarcie nowej restauracji w Poznaniu - Whiskey in the Jar. Bardzo fajny klimat, było rockowo i głośno, a do tego na samym Starym Rynku. Śliczne panie kelnerki uwijały się podając naprawdę dobre steki i hamburgery. Jednak jak sama nazwa wskazuje ta przemiła knajpa specjalizuje się w podawaniu whiskey w niecodziennej formie - w słoiku. Od razu zakochałam się w tym pomyśle i stwierdziłam, że muszę pokazać go u siebie. Dzisiejszy wpis jest bardziej propozycją podania, niż stricte przepisem. Jestem przekonana, że sami wiecie jaki alkohol w jakich proporcjach lubicie najbardziej. Oczywiście, czerpiąc z oryginału - najlepiej będzie podać whiskey! :)
PS. Na samym dole świetny patent na kostki lodu zaczerpnięty z internetu. Owoce zalewamy wodą i zamrażam. Niby banalne, ale bardzo efektowne. Przetestowałam i polecam! :)
Potrzebujemy (na 1 porcję):
1 czysty słoik
4 małe truskawki bez szypułek
4 kulki zimnego arbuza bez pestek
8 kostek lodu
listki mięty
+ulubiony alkohol
+ulubiony napój
1. Słoiki myjemy i osuszamy.
2. Do środka wkładamy na zmianę truskawki, lód, arbuza, listki mięty, aż zapełnimy słoik.
3. Dolewamy ulubionego alkoholu w dowolnej proporcji z napojem.
4. Podajemy od razu.
niesamowicie wyglądają te twoje drineczki:) bosko mi!
OdpowiedzUsuńcieszę się, że się podobają :)
UsuńPiękne. Planuję podać aperitif w słoiczkach na rocznicy ślubu. :)
OdpowiedzUsuńo, super pomysł!
UsuńGenialnie to wygląda, smakuje pewnie też, a pomysł z kostkami lodu jawnie zgapie
OdpowiedzUsuńi o to chodzi! :D
UsuńSUPER POMYSŁ!
OdpowiedzUsuńod razu wiedziałam, że będzie fajnie!:D
UsuńZrobiłam dzisiaj - z wódką i grenadiną, podałam w słoikach i tak samo, ze wstążkami! Wszyscy zachwyceni! Dzieki! :)
OdpowiedzUsuńŁooo, no właśnie, takie komenatarze mnie ciesza najbardziej! Super! Pozdrawiam :)
UsuńWygląda bajecznie :D
OdpowiedzUsuńŚwietne zdjęcia! Chciałoby się wszystko pożreć, wypić i na tej trawie wykulać :)
OdpowiedzUsuń