kanapka BLT

8/06/2014 Agata 6 Comments




Kanapka BLT (Bacon, Lettuce, Tomato) czyli jedna z najlepszych kanapkowych klasyków. Niby banał, ale zrozumiecie, dlaczego jest taka dobra, gdy spróbujecie ją przyrządzić. Jeszcze ciepły bekon, lekko przypieczony chleb, majonez, pomidor, sałata i ser to połączenie mistrzowskie. Jeśli na co dzień jecie kanapki, musicie spróbować zjeść tę super kanapkę. Polecam. :)

Potrzebujemy:
na 4 kanapki

8 kromek świeżego chleba
4 cienkie plastry boczku
1 duży pomidor
4 liście sałaty
4 plastry żółtego sera
majonez

1.Na papier do pieczenia wykładamy plastry boczku i podpiekamy w piekarniku (np. na opcji grill) do mocnego zarumienienia. Wyciągamy, osuszamy na papierowym ręczniku.
2. Chleb wrzucamy na 2 minuty do tostera
3. Każdą kromkę smarujemy po jednej stronie majonezem
4. Następnie wykładamy: sałatę, pomidor, ser żółty, plasty boczku złożone na pół
5. Zamykamy kanapkę

Jemy od razu.








6 komentarzy:

  1. Kategorycznie najpyszniejsza kanapka świata, u Ciebie, to nawet kanapa :) nie wiem czy zdołałabym sobie z tak wielką poradzić :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ale to tylko dwie położone na sobie! :)))

      Usuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  3. Tomek Gotuje na Świecie11/9/14

    KOCHAM BEKON. Muszę ją zrobic :)

    OdpowiedzUsuń
  4. wygląda bardzo smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz :)